Крстопоклона недеља у Саборном храму Светог Пророка Илије у Мервилу

Крсту Твојему клањамо се Владико, и свето васкрсење Твоје певамо и славимо!

Ове речи предивне црквене песме одзвањале су у душама многобројних верника који су молитвено прославили трећу недељу Часног поста у Саборном храму Светог Пророка Илије у Мервилу, Индијана. У препуном Саборном храму народ Божији заједно са својим свештенством принео је молитве Господу и са страхом Божијим и чврстом вером се поклонио Часном Крсту Господњем.

Ово молитвено славље употпуњено је и присуством духовног оца епархије Новограчаничко-средњезападноамеричке епископа Г. Лонгина. Молитвено присуство епископа Г. Лонгина унело је у душе свих присутних верника духовну радост и наду да ће јединство Цркве Христове на овим просторима бити јако и стабилно. У току великопосног вечерњег богослужења Црквени хор при Саборном храму Светог Пророка Илије торженсвено и величанствено је певао црквене песме посвећење Крсту Господњем. Проповедник свештеник Саша Савић биран речима подсетио је све присутне да је задатак сваког хришћанина да живи по Христу и у Христу и да се непрестано трудимо да кроз пост и молитву свакодневно духовно јачамо и узрастамо. Старешина Саборног храма, свештеник Александар Новаковић захвалио се епископу Г. Лонгину, свештенству, и народу Божијем на молитвеној посети и изразио наду да ћемо се добрим подвигом подвизавати, веру хришћанску сачувати и дочекати да се неосуђено достигнемо поклонити светом Васкрсењу.

Ово молитвено сабрање завршено је трпезом љубави коју су припремиле вредне чланице Кола Српских Сестара при Саборном храму. Заиста ово беше прелеп духовни догађај у Саборном храму Светог Пророка Илије у Мервилу, Индијана.

Извор: http://serborth.org