Крстовдан у Епархији врањској

Крстовдан у Епархији врањској
Крстовдан у Епархији врањској
Крстовдан у Епархији врањској
Крстовдан у Епархији врањској

У навечерје празника Воздвижења Часног Крста – Крстовдан, Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије, служио је празнично бденије у Саборном храму Свете Тројице у Врању уз саслужење пароха врањских. У току бденија епископ Пахомије изнео је Часни Крст на поклоњење свештенству и верујућем народу.

На празник Возвдижења Часног Крста – Крстовдан, 27. септембра 2015. године, у свим храмовима Епархије врањске служене су свете Литургије. Већ традицонално, велики број верника на овај велики празник сабира се у цркви Светог великомученика Георгија у Давидовцу, општина Врање, Свету Литургију у овом обновљеном храму служио је Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије, уз саслужење протојереја-ставрофора Станисава Петрушевића, архијерејског намесника пчињског и протојереја-ставрофора Стојка Јањића, свештеника у пензији.У току Литургије, празничну беседу произнео је протојереј Синиша Пиљановић.

Заслужним појединцима и установама, који су учествовали у обнови цркве Светог великомученика Георгија и осталих цркава у Црквеној општини Горњи Вртогош, у знак благодарности, Епископ Пахомије уручио је Архијерејске грамате и позвао њих и присутне вернике да и даље активно учествују у животу и раду ове Црквене општине и парохије.За све присутне, надлежни парох протонамесник Иван Трајковић и чланови Црквеног одбора Црквене општине Горњи Вртогош приредили су трпезу љубави.

Извор: Епархија врањска