Крстовдан у Горњем Рибнику

 Крстовдан у Горњем Рибнику
 Крстовдан у Горњем Рибнику
 Крстовдан у Горњем Рибнику
 Крстовдан у Горњем Рибнику

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је, на Крстовдан, свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Горњем Рибнику. Саслуживали су јереј Александар Ђурић, парох подрашнички, јереј Немања Грабеж, парох врбљански, и протођакон Никола Перковић.

Говорећи о празникуз Крстовдана епископ Атанасије је истакао: -Вријеме онда, а и данас, било је вријеме сусрета са Господом Христом. Јер видимо да и данас људи тешко прихватају једни друге. Зато је потребан сусрет са Господом, да се људи поправљају у крштењу. Нађимо мјесто у својим душама, у селима Рибника, и сваким другим мјестима и планинама за сусрет са Господом, да Господ буде са својима.

Чаши спасења у светој Литургији приступио је вјерни народ рибничког краја. У светој Литургији по заамвоној молитви извршено је велико освећење воде. Из храма се верни народ саборно и литијски упутио ка ријеци Рибник. Ове године је одржана седамнаеста литија до ријеке Рибник - освећене су и воде Рибника. Прва литија је одржана 18. јануара 2001. године и од тада није прекидана. Први до крста пливао је г. Галић, коме су у пућене честитке на храбрости јер је дан био изузетно хладан.

У повратку из Рибника Епископ је искористио је прилику да посети Светоархангелски манастир Трескавац гдје се сусрео са архимандритом Варнавом (Дамјановићем) и упознао се са стањем у овом манастиру.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка