Догађаји (концерти, изложбе)

Добротворни концерт за храм у Бару

У Бару је 18. августа 2016. године, ради прикупљања средстава за завршетак радова на Саборном храму Светог Јована Владимира, који ће бити освештан 25. септембра ове године, одржан добротворни концерт Бојане и Николе Пековића, и Александра Јаковљевића.

На „Тргу од ћирилице“ вече гостију из Бугарске

Овогодишње духовно вече поводом празника Преображења Господњег, одржано на Тргу од ћирилице, протекло је у знаку духовне музике у извођењу православног бугарског хора ,,Свети Наум Охридски“ Софијског богословског универзитета и предавање Андреја Касабова, професора тог универзитета који је и диригент хора. Овом приликом гост вечери је био и владика Алексеј из Варне, док је домаћин био отац Рафаило, игуман манастира Подмаине.

Тр­г од ћи­ри­ли­це у Херцег Новом

Тр­г од ћи­ри­ли­це у Херцег Новом
Тр­г од ћи­ри­ли­це у Херцег Новом
Тр­г од ћи­ри­ли­це у Херцег Новом
Тр­г од ћи­ри­ли­це у Херцег Новом

Манифестација „Трг од ћирилице“ која се са благословом Високопреосвећеног Митрополита г. Амфилохија већ трећу годину заредом одржава у Херцег Новом и о чијој организацији брину Митрополија црногорско-приморска са Црквеном општином Херцег Нови-Стари Град,

Удружење књижевника Црне Горе и Удружење издавача и књижара Црне Горе, ушла је у трећу програмску недјељу. По ријечима г. Желидрага Никчевића, главног уредника „Трга од ћирилице“, који је за Радио Светигору најавио предстојеће догађаје, очекује се да у наредном периоду „Трг од ћирилице“ привуче још већу пажњу и позитивне утиске посјетилаца.

Програм треће недјеље манифестације „Трг од ћирилице“

Манифестација „Трг од ћирилице“ која се са благословом Високопреосвећеног Митрополита г. Амфилохија већ трећу годину заредом одржава у Херцег Новом и о чијој организацији брину Митрополија црногорско-приморска са Црквеном општином Херцег Нови-Стари Град, Удружење књижевника Црне Горе и Удружење издавача и књижара Црне Горе, ушла је у трећу програмску недјељу. По ријечима г. Желидрага Никчевића, главног уредника „Трга од ћирилице“, који је за Радио Светигору најавио предстојеће догађаје, очекује се да у наредном периоду „Трг од ћирилице“ привуче још већу пажњу и позитивне утиске посјетилаца.