Филм

ПСД ”Света Србија” – Успомена детињства, поука живота

„Света Србија“ је православно спортско друштво које је основано с благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Његови оснивачи су наши прослављени спортисти Дејан Томашевић, Александар Кристић, Игор Јанковић, Александар Станојевић и Горан Стевановић.

Друштво тренутно броји око четири стотине деце, која тренирају кошарку, одбојку, фудбал и планинарење. Кроз поменуте секције са децом ради четрнаест тренера, међу којима су сви свршени наставници физичке културе, док је један тренер и наставник веронауке и физичког васпитања. Поред тога у свом раду Света Србија блиско сарађује и са званичним гласилом СПЦ за децу Светосавским звонцем.

Јереј Жељко Гардовић, аутор филма о аутизму

Разговор са jерејем Жељком Гардовићем, аутором документарног филма о аутизму - "САМИ"

Шта је аутизам? - Аутизам је развојни поремећај кога карактеришу проблеми у социјалном функцонисању - у односима са другима, способношћу да се успостави социјална интеракција, затим значајна оштећења вербалне и невербалне комуникације и појаве стереотипног понашања.

Гора Преображења – Прича о Светом Сави

Редитељ Хаџи Александар Ђуровић снимио је документарни тв филм ”Гора Преображења - Прича о Светом Сави”. Сценариста и наратор је Љиљана Хабјановић Ђуровић. Филм је сниман на аутентичним местима везаним за живот Светог Саве - Рас, Дежево, Петрова Црква, Хиландар, Студеница, Жича, Милешева и Врачар. Филм ће премијерно бити емитован на Савиндан на РТВ Студио Б у 20 часова, а потом на преко 60 локалних телевизија у Србији, Црној Гори и Репблици Српској. Аутори, који су и продуценти, филм уступaју бесплатно свим телевизијама на неограничен број емитовања. Роман ”Гора Преображења” Љиљане Хабјановић Ђуровић који је основа сценарија, од октобра 2015. до сада штампан је 12 издања (36.000 примерака) и од данас је у продаји на киосцима.

„Записи једног вајара“ на ТВ у Србији, Црној Гори и Српској

Премијера документарно-есеистичког филма о обнови ћивота Светог Саве и Светог краља Владислава „Записи једног вајара“, проф. Рајка Д. Блажића биће премијерно приказани о Савиндану 2016. године на телевизијама у Републици Српској, Црној Гори и Србији.

  • РТВ  РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - 27. јануар 2016. године у 10 часова,
  • СРПСКА ТВ, ЦРНА ГОРА - 26. јануар 2016. године у 16 часова (репризе 27. јануара у 11 часова и 20,30 часова)
  • ТВ ХРАМ, СРБИЈА - 27. јануара у 17 часова (реприза 28. јануара у 12 часова)

Такве вјере ни у Израиљу не нађох

Такве вјере ни у Израиљу не нађох
Такве вјере ни у Израиљу не нађох
Такве вјере ни у Израиљу не нађох
Такве вјере ни у Израиљу не нађох

Филм "Такве вјере ни у Израиљу не нађох“, који је рађен у продукцији манастира Острог, представљен је 14. јануара 2016. године у просторијама Друштва црногорско-руског пријатељства "Свети Георгије“ у Никшићу. Ријеч је о краткометражном филму који приказује исповијест о исцјељењу младе Софије, муслиманке из Башкирије у Русији. Она је у поодмаклој фази болести осјетивши призив Господа, Пресвете Богородице и Светог Василија Острошког, дошла у манастир Острог, гдје је и примила свету тајну крштења, а потом молећи се Богу и Светом Василију доживјела оздрављење.