Мултимедија

Ново лице портала Пребиловци-село на Интернету

Пребиловци-село на интернету http://www.prebilovci.net на глобалној мрежи први пут појавио се о Савиндану 2006. године. У протеклом скоро десетогодишњем периоду упорно и стрпљиво подизанo je село на интернету. Пажљиво је праћена обнова насеља из којег је у минулом рату становништво протјерамо, куће запаљене а храм сравњен са земљом.

Сарадња Звонца и портала Православие.ру

Сарадња Звонца и портала Православие.ру
Сарадња Звонца и портала Православие.ру
Сарадња Звонца и портала Православие.ру
Сарадња Звонца и портала Православие.ру

Идите и начините све народе мојим ученицима,
крстећи у име Оца и Сина и Светога Духа.
(Мт 28,19)

Редакцију Светосавског звонца јуче је посетио сабрат Сретењског манастира из Моске, главни уредник портала православие.ру /www.prvoslavie.ru/ (издање на српском језику), јеромонах Игатије Шестаков. Јеромонах Игњатије и његов стручни тим који уређује интернет портал Православије.ру следујући Христовим речима: ”Што вам говорим у тами, казујте на видику; и што вам се шапће на уши, проповедајте са кровова” (Мт 27, 10). У току пријатељског и надасве срдачног сусрета чланова редакције Светосавског звонца и оца Игњатија договорена је сарадња православног портала православије.ру и Светосавског звонца. Сарадња ће се огледати и у размених свих едукативних видео и музичких материјала који ће се емитовати на дечјој инетернет телевизији Звонце /www.zvonce.rs/.

Одељење омладинске заједнице Епархије новограчаничко-средњезападноамеричке представило нову апликацију

Одељење Светосавске омладинске заједнице Српске Православне Епархије новограчаничко-средњезападноамеричке представило је нову апликацију за телефоне Омладине Светог Саве која пружа:

·        Животни савети

·        Молитве

·        Питајте свештеника

·        Подкастс

·        Интернет радио

Ова апликација може да користи Гугл аналитику да би анонимно пратио коришћење. Сав садржај и сви жигови и ауторска права су власништво њихових власника. Ова апликација омогућава слушање радио станице(а) и подкаста(ова). Инсталирајте апликацију ОВДЕ

Документарни филм „Срби – народ који нестаје“

Документарни филм под називом „Срби - народ који нестаје", у продукцији Фондације „Пријатељ Божји", представља једно од најбољих остварења савременог документарног филма, јер се на врло описан, документован и крајње истинит начин предочава трагична и тужна истина о српском народу, који је на путу свог историјског нестајања. Наиме, историјском ретроспективом прошлог вијека, вјерно се приказује почетак нестајања, с обзиром да су Срби кроз осам ратова изгубили четири милиона становника у најбољем репродуктивном узрасту. Даље се наводе многи асимилативни процеси, у којима су Срби губили, и још увијек губе, свој национални идентитет.

Псалми - ново издање Хора манастира Ковиљ

Књига псалама - Псалтир једна је од најлепших, најдубљих и најпознатијих књига Старог завета. Не постоји ниједна истина хришћанске вере која на страницама Псалтира није праобразована и проповедана. Закони Божји, свецело дело стварања видљивог и невидљивог света, бурна историја Израиљског народа, икономија спасења Господа Исуса Христа, живот Цркве и њена искушења, мноштво тема о Богу и човеку и њиховом међусобном односу - налазе се у књизи псалама. Но, њихово посебно обележје јесте то што свакоме ко их пева или чита бивају као огледало његове сопствене душе.