Нове књиге

Нови број Православног мисионара посвећен старцу Тадеју

У штампи је нови број часописа Православни мисионар, посвећен старцу Тадеју Витовничком.

Поред тематског дела, у новом броју можете прочитати текстове о мисији на Тајланду, односу вере и науке, многодетним хришћанским породицама, чудесним исцељењима и друге. Од овог броја часописа отвара се редовна рубрика под називом „Какве су ти мисли такав ти је живот“ која ће се бавити мишљу и духовним саветима старца Тадеја. Часопис се може купити у храмовима Српске Православне Цркве, а за начин претплате се можете информисати преко адресе pretplata@spc.rs или на телефон (+381) 11 3025 113.

Јеромонах Серафим (Роуз): Душа после смрти

Пред нама је најновија књига објављена у оквиру издавачке делатности многострадалне Епархије далматинске.

Реч је о трећем, поновљеном издању дела ,,Душа после смрти" чији је аутор јеромонах Серафим (Роуз). Неко ко је од стране ауторитативних богослова с краја 20. и првих деценија 21. века неретко окарактерисан као ,,светлост са запада", свакако завређује да се његови списи читају и на српском језику. Када се овоме дода чињеница да је издање које је пред нама не само темом којом се бави, него и свим другим елементима начињено као једно у дугачком низу наслова које је зарад мисионарског подвига до сада објавио Слободан Продић, наравно да можемо говорити о томе да смо поново удостојени још једне књиге из које ће данашњи читалац имати шта да прочита.

Етничко чишћење и културни геноцид на Косову и Метохији: сведочанство о страдању Српске Православне Цркве и српског народа од 1945. до 2005. године

Ставрофорный протоиерей Саво Б. Йович [протојереј-ставрофор Саво Б. Јовић]

Этническая чистка и геноцид славянской культуры на Косове и в Метохии: Свидетельство о страдании Сербской Православной Церкви и сербского народа [Етничко чишћење и културни геноцид на Косову и Метохији: сведочанство о страдању Српске Православне Цркве и српског народа од 1945. до 2005. године]

Москва: Паломник, 2014. ISBN: 9785880600748 Језик: руски, Тврди повез; 21,5 cm ; 224 стр.

Протојереј-ставрофор др Саво Б. Јовић већ више од 20 година објављује књиге, истражује и отворено пише о страдању Српске Цркве, свештенства и српскога народа. Сабравши сва дотадашња истраживања, са философском дистанцираношћу (и поред ауторовог личног искуства – вишегодишњег робијања у послератном, комунистичком режиму), и на основу изворишних, аутентичних докумената, у штампи се, пре неколико година, појавило његово дело под насловом Етничко чишћење и културни геноцид на Косову и Метохији: сведочанство о страдању Српске Православне Цркве и српског народа од 1945. до 2005. године.

Из штампе изашао 238. број часописа „Светигора“

Са великим празником Успења Пресвете Богородице из штампе је изашао 238. број «Светигоре», образника за вјеру, културу и васпитање Митрополије црногорско-приморске. Поводом празника на првим страницама објављена је пригодна бесједа Његовог високопреосвештенства архиепископа цетињског, митрополита црногорско-приморског Амфилохија, коју је изговорио прије више година на Госпођиндан у Биочу. За њом слиједи бесједа блиставог богослова, почившег митрополита Антонија Блума «Мајка Божија и упокојени». О врлинском животу Пресвете Дјеве − оне која је читав свијет освештала својом утробом − казује се у тексту «Дух чедности» оца Јегија Вардатепа. Поводом празника Успења, једна читатељка је послала писмо у коме као студент биологије описује чудесну биљку под називом Богородичине сузе.

Гласник бр.7/2014