Културна дешавања у Загребу

Црквена општина загребачка организује пројекцију филма Време чуда режисера Горана Паскаљевића у Свечаној сали Гимназије Катарина Кантакузина Бранковић  22. маја 2016. године у 19 часова (Свети Дух 122, Загреб).

У понедељак, 9. маја 2016. године, загребачка позоришна публика је у Сатиричком казалишту „Керемпух“ имала прилику да ужива у глумачким бравурама Воје Брајовића и Сергеја Трифуновића који су у представи „Воз“ београдског позоришта „Звездара театар“, насталој према драми савременог америчког писца Кормака Макартија (Cormac McCarthy), доживели овације присутних.

Ова више него инспиративна позоришна прича никога у публици није оставила равнодушним, подсећајући својим садржајем на вечита, „проклета“ питања вере и неверја, смисла и бесмисла живота, човекољубља и мизантропије, питања дубоко људска и свагда актуелна. Представи је присуствовао и Високопреосвећени Митрополит загребачко-љубљански господин Порфирије који је у разговору са својим старим пријатељима, Војом и Сергејом, изразио одушевљење виђеним.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска