Кустурици уручена награда Међународног Фонда јединства православних народа

У име Његове Светости патријарха српског Г. Павла, Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки Господин Григорије примили су данас господина Валерија Аркадијевича Алексејева и господина Емира Немању Кустурицу, добитника награде Међународног Фонда јединства православних народа за 2009. годину.

Пријему је присуствовао Његова Екселенција Александар Канузин, амбасадор Руске Федерације, као и господин Славко Крстајић и госпођа Наташа Коцев, представници Фонда у Србији и Црној Гори.

Високопреосвећени Митрополит Амфилохије, у својству Председника Покровитељског Савета одељења за Србију и Црну Гору - међународног Фонда јединства православних народа, је честитао господину Кустурици ову високу награду коју ће му 21. јануара 2010. у Москву доделити Његова Светост Патријарх московски и све Русије Господин Кирил, којом је одликован ради промовисања општих људских и хришћанских вредности. Такође, господину Кустирици  срдачне честитке упутили су и Његова Екселенција Александар Канузин као и господин Валериј Алексејев.