Лазарева субота и Цвети у Епархији врањској

Лазарева субота и Цвети у Епархији врањској
Лазарева субота и Цвети у Епархији врањској
Лазарева субота и Цвети у Епархији врањској
Лазарева субота и Цвети у Епархији врањској

На Лазареву суботу – Врбицу, 27. априла 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски Пахомије служио је свету Литургију у Саборном храму Свете Тројице у Врању уз саслужење архимандрита Јована (Радосављевића) и пароха врањских.

Светој Литургији је присуствовао велики број верника, као и ученика веронауке основних и средњих школа из Врања, који су учешћем у Светој Литургији поделили празничну радост. По завршетку Литургије, Епископ Пахомије је извршио освећење гранчица врбе и поделио их присутним верницима.

Обележавање данашњег празника настављено је пригодним културно-уметничким програмом, који су у порти Саборног храма приредили ученици основних школа из Врања, а у наставку је обављена свечана литија око храма.

На празник уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети, 28. априла 2013. године, на духовну радост верника Босилеграда, Епископ Пахомије служио је Свету Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у овом граду, уз саслужење архимандрита Јована (Радосављевића) и пароха босилеградских.

Епископ Пахомије се задржао у краћем разговору са члановима Црквеноопштинског управног одбора Црквене општине Босилеград о текућим активностима ове Црквене општине.

Након завршене посете Босилеграду, Епископ Пахомије је, у пратњи оца Јована, обишао храм Преподобне мати Параскеве у селу Доња Лисина, храм Светог Николе у селу Божица и манастир Рођења Пресвете Богородице у селу Паља, где су у скорије време планирани радови како би се створили услови за боравак монаштва у овој светињи.

Извор: Епархија врањска