Лазарева субота и Цвети у Трсту

Лазарева субота и Цвети у Трсту
Лазарева субота и Цвети у Трсту
Лазарева субота и Цвети у Трсту
Лазарева субота и Цвети у Трсту

На иницијативу директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Републике Србије др Милете Радојевића, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, на Лазареву суботу током свете Литургије, коју је служио протојереј-ставрофор Рашко Радовић, надлежни парох, одговарао је хор Основне школе „Лазар Саватић“ из Земуна, под диригентском палицом проф. Марије Мишић. Верници су у великом броју присуствовали сабрању и причестили се светим тајнама.

На крају беседе, парох је поздравио госте и захвалио им на дивном појању, а затим је у парохијској сали уприличена трпеза љубави. Истог дана у поподневним часовима, отац Рашко је служио вечерње богослужење и осветио маслинове гранчице које су подељене верницима. Уследила је свечана литија у којој је учествовао велики број родитеља са децом.

Сутрадан, на празник Цвети, евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј-ставрофор Рашко Радовић уз одговарање храмовног хора којим диригује проф. Ана Каира. Поред српских верника из Трста и околних градова, сабрању су присуствовали и православни Руси, Украјинци, Молдавци, Бугари и други. У својој беседи, отац Рашко је нагласио да га посебно радује чињеница да је велики број деце узео учешћа у светим тајнама и похвалио родитеље који доводе децу у храм и интензивније учествују у животу Цркве.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска