Литије су радост равна оној коју су апостоли имали када су се ослободили окова

Свету Литурију на празник Часних верига Светог апостола Петра и Преподобног Ромила Раваничког у цркви Светог Ђорћа испод Горице служили су свештеници Драган Станишић и Милета Кљајевић.

Словом поуке присутне је поучио отац Драган Станишић: -Часне вериге Светог апостола Петра се спомињу у Цркви на данашњи дан, јер су то они ланци који се одвезују појавом Анђела небеског. Када  се апостол Петар ослободио окова на чудесан начин и изашао из тамнице, схватио је како Господ може ослободити и спасити човјека од највећих невоља. Знајући то, није му било тешко да проповиједа Христа неуморно и са радошћу до краја живота.

Ове наше данашње литије су радост равна оној коју су апостоли имали када су се ослободили окова силом и појавом Анђела Божјег. У тамници злогласног Ирода, апостоли су призивали Бога и затворена врата им се сама отворише. Нека се и нама на крају ових литија, молитвама Светог апостола Петра и Преподобног Ромила Раваничког, укажу отворени хоризонти свенародног препорода у Христу Господу. Амин! Боже дај!

Извор: Митрополија црногорско-приморска