Литургијско крштење у Смедеревској Паланци

У недељу, 14. фебруара 2016. године, када наша Света Црква прославља Светог мученика Трифуна, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Лутургију у храму Светог деспота Стефана Високог у Смедеревској Паланци, уз саслуживање протојереја-ставрофора Миће Ћирковића, Велибора Ранђића и Тихомира Анђелковића, протојереја Радосава Јаћимовића, протођакона Ивана Гашића и ђакона Александра Јаћимовића.

Овом приликом владика Јован је крстио Николину, кћер ђакон Александра Јаћимовића и његове супруге Александре. У свом обраћању Преосвећени се посебно осврнуо на зачало о спасењу дома цариника Закхеја, позвавши сабрани верни народ и свештенство да се угледају на његов пример. На самом крају беседе подсетио је да су сви крштени добили беле кошуље и миомирис које треба да чувају чистим, јер ћемо за њих одговарати на суду Христовом. Додао је и да су поред кума и родитеља, за њено узрастање у Христу одговорни и сви чланови Цркве, као што ће и она једног дана бити одговорна за друге.

По завршетку свете Литургије Преосвећени је присуствовао трпези љубави коју је организовало братство храма Свете Петке у Смедеревској Паланци.

Извор: Епархија шумадијска