Литургијско сабрање у Кленикама

 Литургијско сабрање у Кленикама
 Литургијско сабрање у Кленикама
 Литургијско сабрање у Кленикама
 Литургијско сабрање у Кленикама

На празник Преподобномученице Параскеве – Петке и Светог Саве Трећег, Архиепископа српског, 8. августа 2018. године, у селу Кленике код Бујановца, у насељу Света Петка прослављена је храмовна слава служењем свете Литургије и традиционалним сабрањем великог броја верника.

Свету Литургију, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије врањске, служио је Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије, а за певницом су појали монахиња Ефросинија, намесница Светопрохорске обитељи, и студенти богословских факултета из Епархије врањске. Литургијском сабрању присуствовао је и г. Стојанча Арсић, потпредседник Општине Бујановац, као и бројни други гости и чланови Црквеноопштинских управних одбора Црквених општина Архијерејског намесништва прешевског, односно са подручја општина Бујановац, Трговиште и Прешево.

Пригодну беседу на сабрању произнео је Епископ врањски Пахомије, а након завршене литургије обављена је свечана литија око цркве и благосиљање славског колача и жита. Црквеноопштински управни одбор Црквене општине Кленике заједно са надлежним парохом протојерејем Дејаном Ћитићем и овогодишњим кумом храмовне славе г. Зораном Васићем и његовом породицом из кленичког насеља Света Петка за све присутне у црквеној сали приредио је трпезу љубави.

Извор: Епархија врањска