Мала Педесетница у Волонгонгу

Давно је пророчки видовито благовестио наш помесни, а Христом и у Христу, свеправославни и васељенски пророк, свети Николај Велимировић, да је Име Господа нашега Исуса Христа тајанствено записано на многим таблицама муслиманских срца. Ово пророштво светог Владике се дало реално доживети и видети у храму Светог Јована Крститеља у Волонгонгу.

Наиме, пре шест месеци парох овога светога храма, пречасни протонамесник Бранко Босанчић, промислом Божијим преко једног огласа [којег је поставио на локалном огласном сајту тражећи себи радника], наишао је на доброћудног господина Амира, инжињера из Ирана. После разговора са оцем Бранком, а осетивши нешто посебно при уласку у свети храм [по његовом личном сведочењу], Амир је инсистирао на томе да му отац Бранко дозволи да бесплатно обавља понуђени посао. После неког времена, долазећи у храм и разговарајући са оцем Бранком, од кога је осетио посебну Хришћанску љубав, а и много сазнао о Христу и Његовој Светој Цркви [опет по Амировом казивању], господин Амир је изразио жељу да се крсти заједно са својом породицом, која је исто тако поверовала и заволела Христа.

Након овога уследила је вишемесечна катехизација породице коју је ревносно вршио отац Бранко. Крштење породице је обављено свечаним чином у суботу 10. августа 2013. године, на дан светих Апостола и ђакона Никанора, Прохора, Тимона и Пармена. Отац Бранко уз саслужење архиђакона Силуана (Мракића) и ђакона Петра Мракића, молитвом и тумачењем свештених радњи, уводио је ову Христољубиву породицу у космичку тајну Цркве - Христа. Кумовању овој породици, са великом Хришћанском радошћу су се одазвали госпођа Душанка Вукоман и господин Љубомир Крајновић.

Након свете Тајне Крштења, сви присутни су се окупили у црквеној сали на припремљену трпезу љубави, где се у храмовној атмосфери наставило са душекорисним разговорима.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска