Манастир Рождества Пресвете Богородице у Њу Карлајлу, Индијана, прославио Славу

У понедељак, 21ог септембра 2009, на празник Рођења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ Лонгин, Епископ Митрофан Источноамеричке Епархије и Епископ Петар Кливландски, Руске Заграничне Цркве, су служили Свету Архијерејску Литургију у манастиру Рождества ПресветеБогородице у Њу Карлајлу, Индијана. С Архијерејима је служило и 4 свештеника на челу са архимандритом Гаврилом (Рашковићем).

Исто тако служби је присуствовало још 15 свештеника и стостине верног народа. Његово Преосвештенство Владика Митрофан је и ове године одржао дивну беседу ходочасницима. Посебно је нагласио важност молитве, испуњавање Јеванђелских заповести, и призвао благослов и покров Пресвете Богоматере на све присутне. После отпуста Литургије, Архијереји су пресекли Славски Колач са сестрама а након тога одслужили парастос Блаженопочившој Мати Игуманији Евпраксији (Пауновић, 2007), оснивачу манастира.

После слжби, у манастирској сали је за све присутне послужен Славски ручак. Преосвећени Владика Лонгин је пренео поздраве и благослове Његове Светости Патријарха Павла и Митрополита Амфилохија свом верном народу, а посебно житељима Светог Манастира на челу са Мати Игуманијом. Такође је поздравио и сестре монахиње из Румунског Манстира. У име сестринства манастира нарочито је похвалио Коло Српских Сестара из Јужног Чикага које су бринуле о празничној трпези.

Извор: Епархија новограчаничко-средњезападноамеричка