Међународнa музичкa летњa школa у Бечу

Међународнa музичкa летњa школa у Бечу
Међународнa музичкa летњa школa у Бечу
Међународнa музичкa летњa школa у Бечу
Међународнa музичкa летњa школa у Бечу

У свечаној сали Епископске резиденције, са благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, у суботу 6. јула 2019. године отворена је Међународна музичка летња школа у Бечу под покровитељством Епархије аустријско-швајцарске и уз подршку Управе Републике Србије за сарадњу дијаспоре и матичне земље, у организацији Музичке српске школе западне Швајцарске под вођством проф. Нине Софронски из Лозане.

Уводну реч одржао је владика Андреј, а затим су наступили полазници школе који су прелепим извођењем предвиђеног репертоара, под диригентском палицом гђице Нине Софронски, очарали присутне слушаоце. У наставку је проф. др Срђан Пириватрић из Београда одржао предавање о династији Немањића. После његовог излагања пред заинтересованом публиком, присутни су имали прилику да на ову тему предавачу поставе питања.

Прелепо вече додатно су улепшали професори Међународне музичке летње школе: Невена Ракић (камерна музика), Невена Ивановић (хор), Маријана Радосављевић, Анђела Сибиновић (виолина), Нина Софронски (клавир) и Милутин Павловић (кларинет) представивши се у најбољем светлу кроз програм који су припремили. Летња школа има за циљ да обједини децу и омладину из земаља Епархије аустријско-швајцарске и матице, да кроз заједнички рад на музици свих стилова, као и Црквеног појања, напредују и стекну литургичко и музичко искуство за будућност.

Извор: Епархиај аустријако-швајцарска