Међурелигијска акција против абортуса 1. јуна

Међународна међурелигијска акција „Русија за живот! Русија без абортуса!“ којом координишу Синодско одељење за омладину и удружење православне омладине „Георгијевци“ биће одржана 1. јуна, саопштава Патриархия.ru.

По благослову председника Синодског одељења за омладину, Епископа виборгског и приозерског Игнатија, широм Русије биће организоване манифестације усмерене на противљење абортусу и популаризацију породичних вредности. Акција је временски усклађена са Међународним даном заштите деце. У више од шездесет Епархија, почев од 29. маја, одржаваће се молебани и различите специјалне манифестације, посвећене проблему абортуса (између осталог, дељење образовних летака, маршеви, пројекције филмова са антиабортусном тематиком).

У Москви ће 1. јуна у Западном викаријату Московске Патријаршије бити одржан молебан „За живот“ (против абортуса) и добротворна акција „Спаси ме“. Циљ ових манифестација је да се привуче пажња црквене и светске јавности на тему заштите живота нерођене деце, као и на питање подршке традиционалној породици и многодетности.

Тог дана ће у свим храмова Западног викаријата по завршетку Свете Литургије свештенство одржати молебан „У заштиту живота“. Чин подразумева саборну молитву за уразумљење мајки које намеравају да прекину трудноћу, за опроштај греха мајкама које убијају бебе у утроби, за рођење већ зачетих и сазрелих беба, као и за очување и умножење љубави у породицама у Русији и у целом свету.

По завршетку молебана биће организовано прикупљање прилога за израду и постављање специјалних штандова, који ће апеловати на мајке да не прекидају трудноћу. Штандови ће бити постављени у четрнаест женских консултативних и акушерских амбуланти, које се налазе на територији Западног административног округа Москве.

Извор: pravoslavie.ru