Министар Лавров: Опасне идеје за ревизију моралних вредности

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је забринут због све снажнијих  радњи у неким земљама међу ултралибералним активистима који проповедају ревизију моралних вредности, и додаје да такве радње подривају савремено друштво. Заговорници ултралибералних идеја који проповедају попустљивост и хедонизам, и траже ревизију моралних вредности оних које су заједничке свима религијама, у последње време су постали веома агресивни у неким земљама, рекао је Лавров на недавном заседању Савета УН о људским правима.

Лавров је нагласио да су „такве радње деструктивне за друштво и крајње су лоше за васпитање млађих нараштаја“. „Децу треба заштитити од информација које штете њиховом моралном здрављу и упропашћују њихово достојанство“. Лавров је подсетио на то да Међународни уредба о људским и политичким правима предвиђа могућност законитог ограничења права и слобода у интересу заштите народног здравља и морала, јавне безбедности и поретка. У наставку је рекао да „ниједна земља или група земаља нема искључиву власт да једнострано проглашавају нека  `права понашања` која не почивају на универзалној основици.“

„Присилно налагање тумачења стандарда људских права на друге само може ојачати међукултурне и међуверске супротности и проузроковати сукоб цивилизација и подривање напора ка стварању стабилног глобалног система владавине, “ рекао је он.

Извор: ОCP Cognate Page