Министар Расим Љајић одао почаст деци страдалој током Нато бомбардовања

Министар рада и социјалне политике у Влади Републике Србије Расим Љајић предводио је 24. марта 2009. године у подне комеморативно окупљање и церемонију полагања венаца крај Споменика деци страдалој током НАТО бомбардовања који се налази у београдском парку Ташмајдан.

У раздобљу између 24. марта и 10. јуна 1999. године, током периода напада НАТО снага на нашу земљу, страдало је 89 деце.

Комеморативном окупљању, поред министра рада и социјалне политике Расима Љајића, присуствовала је и видока делегација Војске Србије, Његова екселенција амбасадор Руске Федерације у Републици Србији господин Александар Конузин, представници НВО ``Београдски форум за свет равноправних`` и велики број грађана који су се окупили крај Споменика деци страдалој током НАТО бомбардовања 1999. године.

Комеморативно окупљање одржано крај Споменика деци страдалој током периода НАТО бомбардовања 1999. године представљало је само један у низу комеморативних програма организованих од стране Владе Републике Србије, а поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО бомбардовању 1999. године.

Споменик деци страдалој у НАТО бомбардовању подигли су београдски дневни лист ``Вечерње новости`` са својим бројним читаоцима непосредно по окончању напада НАТО снага на нашу земљу. Споменик је посвећен успомени на 89 малишана страдалих у периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

Споменик деци страдалој у НАТО бомбардовању налази се у средишњем делу београдског парка Ташмајдан.

Извор: Министарство рада и социјалне политике