Министар Вукосављевић о вирусу фалсификовања српског идентитета

-У вези са информацијом да се на званичној интернет презентацији Европске уније односно у тзв. „углу за учење” налази податак да је Никола Тесла „чувени Хрват”, са жаљењем констатујем да се ради о већ безброј пута понављаном фалсификату који се упорно натура из одређених кругова у Хрватској са циљем бестидног својатања и кроатизовања српског културноисторијског идентитета, каже министар културе и информисања Србије г. Владан Вукосављевић у изјави коју је објавило Министарство на својој интернет-страници.

-За посебно жаљење је што је тај вирус ушао и на званичну интернет страницу ЕУ, организације која се, бар декларативно, залаже за истинита историјска становишта и политику разумевања и међусобног уважавања држава и народа у Европи" каже министар Вукосављевић.
 
У издању манастира Студенице, 2015. године је изашла студија која објашњава порекло једног од највећих генија у историји човечанства - Николе Тесле.

Његов отац, свештеник Српске Православне Цркве прота Милутин Тесла, био је својеврсни геније: песник, хуманиста и просветитељ, дипломата, интелектуалац, полиглота, љубитељ природних наука, српски национални радник, а изнад свега молитвеник - православни свештеник. Међу прецима и најближим рођацима велики Никола Тесла има неколико десетина православних свештеника, неколико монаха и једног Епископа, рођеног ујака - Митрополита дабро-босанског Николаја Мандића.
 
Аутор књиге је Милован Матић, издавач Манастир Студеница (2015). Аутори спота који можете погледати овде су Јован Вукашиновић и Вукота Антуновић, директор фотографије је Марко Миловановић, монтажа Ана Жугић, дизајн звука Млађан Матавуљ, а текст је читао драмски уметник Тихомир Станић.

Извор: Министарство културе и информисања Републике Србије