Министар Зоран Ђорђевић у посети надбискупу Хочевару

У среду 24. јануара 2018, у просторијама  Надбискупског ординаријата  у   Београду, надбискуп и митрополит  монсињор  Станислав Хочевар сусрео се  са  Зораном   Ђорђевићем,  министром рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у Влади Републике Србије.

Разговору су присуствовали вицеканцелар влч. Иван Полето и гђа Сања Николић, саветница министра и лице за односе с јавношћу. У разговору је надбискуп Хочевар упознао министра Ђорђевића са актуалним стањем Католичке Цркве у Републици Србији, изразио му је добродошлицу и пожелео успех и Божји   благослов у његовом раду у Министарству.

Министар је изразио захвалност г. Надбискупу, а потом су разговарали о различитим пројектима на тему како наставити сарадњу на подручју Каритасове делатности у Републици   Србији. Надбискуп монс. Хочевар је упознао Министра о припремама за обележавање 100-годишњице од завршетка Првог светског рата у месецу новембру 2018. године. А као закључак сусрета Надбискуп и министар су анализирали различите актуелне теме. На крају сусрета обострано је изражена жеља и нада за напретком на корист свих грађана Републике Србије.

Извор: Београдска Надбискупија