Мионица: У част победе у Великом рату

Улога Србије у победи савезника у Првом светском рату веома је велика, а храбри српски народ у ту победу повео је Војвода Живојин Мишић, изданак мионичког краја (рођен у Струганику 1855.). Велики војсковођа и велики човек, који и данас живи са нама, једна је од порука обраћања председника Општине Мионица г. Бобана Јанковића на свечаној академији приређеној у Културном центру Мионице у част обележавања 100 година  велике победе у Великом рату и 30 година од подизања споменика великану српске историје.

-Споменик краси војводину варош и оне који у њој живе подсећа на вредности које би требало да нас воде, а те вредности су, истакао је г. Бобан Јанковић, храброст, патриотизам и слобода.

У част двају јубилеја приређен је музичко-сценски програм у оквиру ког су наступили Марко Томић, Теодора Рафаиловић, Ненад Јездић и оркестар Културно-уметничког друштва „Абрашевић“, као и глумац Љубивоје Марковић. Свечаности је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин, представници локалне власти и установа, као и бројни гости.

Извор: Епархија ваљевска