Митрополија црногорско-приморска: Помоћ за српски народ на Косову и Метохији

Пошто је албанска власт у Приштини увела таксу од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ и на тај начин додатно угрозила живот и опстанак нашег народа на Косову и Метохији, у Митрополији црногорско-приморској је на више пунктова почела акција прикупљања помоћи за наше сународнике.

У Херцег Новом помоћ скупља Коло српских сестара у просторијама ове организације које се налазе у згради Митрополије на Топлој, испод цркве Светог Спаса у периоду од 10 до 12 и од 17 до 19 часова сваког дана трајања акције.

Братство православне омладине Црне Горе и Михољски збор прикупљају основне животне намирнице – уље, брашно, со, шећер. Контакт телефон: 068 440 470.

Помоћ се скупља и при храму Свете Тројице у Старом граду у Будви у периоду од  8 до 20 часова сваког дана трајања акције, као и у Грбљу, у манастиру Подластва, у новом конаку, у периоду од 7 до 12 и од 15 до 19 часова сваког дана трајања акције.

У Радановићима се помоћ прикупља у просторијама Црвеног Крста (дрвена барака поред поште) у периоду од 10 до 12 и од 16 до 20 часова сваког дана трајања акције. Контакт особа: Стефан Спасојевић (068 050 808).

Мештани Кртола и Луиштице помоћ сабирају у Дому културе у Радовићима у периоду од 10 до 12 и од 16 до 20 часова сваког дана трајања акције. Контакт особа: Александар Бринић (067 870 461).

Мештани Подгорице помоћ прикупљају на храму Христовог Васкрсења у просторијама Добротворног фонда Човекољубље у периоду од 10 до 15 часова. Контакт особа је координатор Фонда: Владимир Милуновић (067 627 089). У периоду од 1. до 9. децембра у термину од 16 до 19 часова  у истим просторијама при храму помоћ ће сакупљати и подгоричко Коло српских сестара „Свети апостол Марко“.

У Котору се помоћ прикупља у организацији Братства православне омладине Свети Лука. Контакт особа: Драгољуб Васиљевић-Дачо (069 446 680).

Милосрдно Коло сестара „Краљица Милена“ са Цетиња такође прикупља помоћ за Народне кухиње на Косову и Метохији. -Позивамо све радне организације са Цетиња и све људе добре воље да узму учешћа у овој акцији и помогну своју браћу и сестре у невољи. Помоћ ће се прикупљати у виду основних животих намирница (брашно, шећер, уље, со), средствима за хигијену (прашак за веш, сапун, шампон), као и хране и пелена за бебе, стоји у њиховом позиву.

Сви који желе да учествују у овој Богом благословеној акцији, свој прилог могу предати у Народној кухињи „Мати Јелисавета“ на Цетињу од понедељка 3. децембра до суботе 8. децембра у периоду од 9 до 12 часова.

Извор: Митрополија црногорско-приморска