Митрополит Амфилохије: Атеисти хоће да отму цркве и поклоне их секти

Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије у интервјуу за ТВ Нови рекао је да ће се Тројичиндански сабор одржати како би исцелио отимачину и располућеност друштва.

Он је додао да је запањен изјавама председника Мила Ђукановића. Митрополит Амфилохије сматра да црногорска власт покушава да убије појам љубави на Тројичиндански празник. -Тај сабор и постоји да све подсјети како отимање није добро и да ту нема разума. Он није ништа друго него манифестација призивања љубави према Богу и подстицај за нас који смо на земљи, на љубав на исцељење од мржње, на исцјељење од безбожништва, рекао је Владика.

Он је поновио да „атеистичка власт жели да одузима црквену имовину“. -Можда планира да је поклони некој својој секти коју сама ствара. Гдје је било у историји да се то ради и то је први пут. Комунисти су имали толико памети па нијесу стварали своје цркве. Ови њихови насљедници хоће цркве да стварају, појаснио је митрополит Амфилохије и нагласио да је изненађен изјавама председника Црне Горе Мила Ђукановића. -Сретали смо се у храму Васкрсења, сретали смо се са љубављу и зато сам запањен због његових изјава, рекао је Владика.

Извор: Митрополија црногорско-приморска