Митрополит Амфилохије освештао обновљену цркву Светог Николе у селу Братешићи, у Горњем Грбљу

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије освештао је данас обновљену цркву Светог Николе у селу Братешићи у Горњем Грбљу и у њој служио Свету архијерејску литургију.

«Овај храм су прије скоро двије стотине година саградили паметни људи», рекао је Владика у архипастирској бесједи вјерницима. «И нико неће рећи да тај храм ниче сам по себи. А има оних који уче тако чак и дјецу да је космос настао тек тако. Није тако. Иза свега постојећега постоји вјечна Божанска мудрост уграђена у све постојеће» рекао је он.

«Човјек ништа друго и не ради до што открива тајне и законе те вјечне Божанске мудрости. Јер, све што је човјек створио није ништа друго него копија онога што је Бог уткао у свеукупну творевину», објаснио је Митрополит Црногорско-приморски.

«Дакле, Светиња Божја, закон Божји уткан је у Божју творевину. Светиња Божја је уткана у људску природу и човјек је призван, не да остане при ономе што јесте, него да од онога што му је Бог дао, што је Бог уградио у њега, он то обликује и тиме господари», закључио је Митрополит Амфилохије.

У току Свете литургије крштен је слуга Божји Миливоје, а након службе организована је трпеза љубави.

Заслужнима за обнову цркве Светог Николе Владика је подијелио захвалнице одбора за обнову храма, а Митрополиту Амфилохију и онима најзаслужнијима за обнову ове Светиње додијељени су медаљони са угравираним ликом Светог Николаја Мирликијског.

Домаћин данашњег сабрања у Братешићима била је породица Ћетковић.

Извор: Светигора прес - Р.В.