Митрополит Амфилохије служио Свету Литургију у грчком војном кампу КФОР-а у Урошевцу

На позив пуковника Јоргоса Хаџитеофаноса, команданта снага грчког КФОР-а на Косову, Мјестобљуститељ Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, Митрополит Амфилохије, посетио је 3. новембра 2010. године војну базу грчког КФОР-а "Рига од Фере" код Урошевца и служио Свету Литургију у параклису Светог Христифора. /фотогалерија/

Митрополит Амфилохије служио је Свету Литургију уз саслужење грчког војног капелана о. Мариноса, протојереја-ставрофора Живојина Којића, протосинђела Михаила (игумана манастира Св. Архангела), јереја Сава Шмигића и јерођакона Петра Дечанца.

У Светој Литургији је учествоало око двадесетак официра и војника грчког КФОР-а, шеф грчке канцеларије у Приштини. Димитрис Мосхопулос. и три сестре монахиње из суседне Охридске Архиепископије. Митрополит се топлим речима обратио грчким војницима похваливши њихове напоре и помоћ коју пружају српском народу на Косову и Метохији. После Св. Литургије пуковник Хаџитеофанос са својим војницима приредио је за Митрополита и присутне госте ручак у официрској кантини и уручио Митрополиту Амфилохију књигу о војним свештеницима гроз грчку историју.

Извор: Епархија рашко-призренска