Митрополит Амфилохије служио у Богородичином манастиру на острву Стачева Горица на Скадарском језеру

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је 4. јула 2010. године са свештенством Свету службу Божију у Богородичином манастиру на острву Стачева горица на Скадарском језеру.

Гост данашњег сабора био је Иван Кенинг из Париза, професор египтологије и аскетике на Православном институту Светог Сергија.

„Господ на нас попушта искушење, да би се кроз наше трпљење, кроз наше ношење крста Господњега, кроз нашу вјерност Живоме Господу прославило Његово Име", рекао је Владика у архипастирској проповиједи. „И заиста, догађало се и догађа се да су највећи страдалници и највећи мученици на најсавршенији начин прославили Божје Име".

„Преко узетог болесника, о коме говори данашње Јеванђеље, прославило се Име Божје. Кроз њега се показала сила Господња, али разлог његовог страдања који Господ открива су били његови гријеси. Дотакавши га се, Господ је исцијелио душу и тијело његово и он је отишао славећи Господа. Славио је Господа због чуда које се догодило, као што и ми славимо Господа и као што се на овом мјесту кроз вјекове прославља Име Господње", рекао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је данас посјетио и манастир Бешку, гдје се сусрео са чланицама Кола српских сестара из Херцег Новог које су ходочастиле Светињама на Скадарском језеру.

Извор: Митрополија црногорско-приморска