Митрополит Амфилохије служио у Доњим Брчелима и Старом Бару

Митрополит АмфилохијеЊегово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је 10. новембра 2007. године Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Николе у Старом Бару.

У архипастирској беседи Митрополит Г. Амфилохије је говорио о Светим Божијим људима какви су били Свети мученици Терентије и Неонила чији спомен је тога дана славила наша Црква и који су са седморо деце пострадали за веру и верност Богу. У току Литургије Владика Г. Амфилохије је у Свету Тајну брака увео младенце Бранислава Бошковића и Антонелу Радовић. Светом Богослужењу присуствовали су и у њему молитвено учествовали Велимир Илић, министар у Влади Србије и песници Матија Бећковић и Ранко Јововић.

митрополит АмфилохијеЊегово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је 11. новембра 2007. године Свету Архијерејску Литургију у манастиру Доњи Брчели.

У току Литургије Владика је у архипастирском слову говорио о светитељским врлинама Свете мученице Анастасије и Светог Аврамија Затворника, позвавши верне да се на њиховом примеру уче да се не треба жртвовати за пропадљиво и пролазно, већ за вечно и непролазно. Светој Служби присуствовале су монахиње из манастира Горњи Брчели, а једна од њих, монахиња Анастасија, је прославила свој имендан. Тим поводом је Владика Амфилохије благословио и преломио славски колач.

Р.В.

Извор: Митрополија црногорско-приморска