Митрополит Амфилохије у Никшићу: Власт својим поступцима изазива грађански рат

Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије дошао је испред подне 15. маја 2020. године пред никшићки суд, где се окупило мноштво верног народа у знак подршке утамниченом владици Јоаникију и седморици никшићких свештеника.

Казао је да је дошао да затражи опроштај од владике Јоаникија и поновио да ако неко треба да буде хапшен и суђен да је то он. -Молим Владику да ми опрости што је мојом кривицом постао Епископ Епархије будимљанско-никшићке и мојом кривицом се укључио да брани светиње. Ја сам ту главни кривац, ако неко треба да буде суђен и буде му пресуђено, онда нема другога у Црној Гори сем Митрополита који је главни гривац за све оно што се дешава у Цркви у Црној Гори од  деведесетих година, поручио је владика Амфилохије.

Позвао је властодршце да одмах ослободе владику Јоаникија и свештенике. -Тако ће поступити, ако мисле за будућност своју, Црне Горе, јединство и слогу народа, поручио је Митрополит црногорско-приморски и упозорио да власт својим поступцима изазива грађански рат. Окупљени верници су поручили да не дају светиње, Владику и свештенике и да ће у томе ићи до краја, до Христове победе.

Извор: Митрополија црногорско-приморска