Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије примио новог амбасадора Руске федерације у Београду

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, који замењује Његову Светост Патријарха српског Г. Павла, са члановима Светог архијерејског синода, Његовим Преосвештенством Епископом жичким Г. Хризостомом, Његовом Преосвештенством Епископом бихаћко-петровачким Г. Хризостомом и Његовом Преосвештенством Епископом милешевским Г. Филаретом, примио је данас у Патријаршијском двору у Београду Његову екселенцију господина Александра Васиљевича Конузина, новог амбасадора Руске федерације у Београду, у чијој пратњи су били господин Олег Евгенијевич Булдаков, саветник за културу Амбасаде Руске Федерације и јереј Виталије Тарасијев, старешина подворја Руске Патријаршије у Београду.

После пренесеног благослова Његове Светости патријарха Г. Павла и речи добродошлице, Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско- приморског Г. Амфилохије захвалио се уваженом госту на указаној посети изразивши немерљиву захвалност за напоре које Русија улаже како би наш народ и наша Црква опстали на просторима Косова и Метохије као и на подршци коју Српски народ и Српска православна црква добијају од братске Русије.

Амбасадор Конузин, се, захвалио Високопреосвећеном Митрополиту Г. Амфилохију на пријему и укратко изложио даље намере Руске федерације на јачању веза између два братска народа и што чвршће сарадње две државе на свим нивоима. Уједно се интересовао и за начин помоћи у изградњи и обнављању порушених и девастираних православних светиња на Косову и Метохији. Господин Конузин је овом приликом пренео и потврдио став руског руководства као и Његове Светости Патријарха московског и све Русије Г. Алексија II, када је у питању нелегално самопроглашење независности Косово и Метохија и очување територијалног интегритета и суверенитета државе Србије.