Митрополит Хризостом у Заборку

Митрополит Хризостом у Заборку
Митрополит Хризостом у Заборку
Митрополит Хризостом у Заборку
Митрополит Хризостом у Заборку

Село Заборак у општини Чајниче смештено је на тромеђи Републике Српске, Србије и Црне Горе. Својевремено Заборак  је имао статус општине са свим стандардима који су у то време важили за општине, али нажалост, као и многобројна српска села и вароши, данас је жртва пројектоване антисрпске рестриктивне политике коју је комунистички режим водио како би је демографски ослабио, а културолошки и економски уништио.

У Заборак, који се још бори како би преживио све оно што је преко њега прешло, у 24. недељу по Духовима, 11. новембра 2018. године, на дан успомене Светог Аврамија Затворника и Свете преподобномученице Анастасије Римљанке, стигао је Високопреосвећени г. Хризостом, Митрополит дабробосански, који у храму Вазнесења Господњег служио свету Литургију и проповедао Реч Божју.

Била је то прва посета митрополита Хризостома Заборку. Саслуживали су протјереји Никола Ковач и Драгиша Симић, јереји Дамјан  Радовић и Љубомир Пријовић, као и ђакони Будимир Гардовић и Срђан Пјевац.

На светој Литургији певали су наизменично квартет ученика Богословије Светог Петра Дабробосанског из Фоче и Хор младих из Чајнича. На тему Не плаши се! Само вјеруј и кћер твоја биће спасена Високопреосвећени Митрополит.

Извор: Митрополија дабробосанска