Митрополит Иларион састао се с кардиналом Куртом Кохом

Митрополит волоколамски Иларион састао се 18. октобра 2018. с председником Папског савета за унапређење хришћанског јединства, кардиналом Куртом Кохом, за време заседања Генералне скупштине Синода бискупа Католичке Цркве.

Они су разменили утиске око рада Синода, а кардинал Кох је топло захвалио митрополиту Илариону на изванредним речима поздрава упућеним учесницима пленарног заседања. Кардинал је посебно истакао важност заједничког пројекта тзв. Летње установе које се одржавају једном годишње у сарадњи између Руске Православне Цркве и Свете столице, када млади свештенослужитељи и студенти двеју Цркава имају прилику да стекну дубље знање о наслеђу и духовном животу православних и католичких традиција.

Митрополит Иларион је упознао кардинала Коха са одлукама Свештеног Синода Руске Православне Цркве које су освојене на заседању 15. октобра 2018. у Минску у вези са неканонским радњама Патријаршије цариградске у Украјини. Његово Високопреосвештенство је предочио детаљни став Московске Патријаршије у вези са овим питањем и уручио је кардиналу текст Изјаве Свештеног Синода.

Извор: Московска Патријаршија ( са енглеског Инфо служба СПЦ)