Митрополит Никола освештао нову школу у Источном Сарајеву

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај је у петак, 11. септембра, освештао новоизграђену зграду Основне школе „Петар Петровић Његош", уз саслужење свештенства Митрополије дабробосанске.

У пригодном обраћању присутнима, међу којима је био и предсједник Владе Републике Српске /РС/ Милорад Додик, владика Николај, који и сам већ 51 годину ради у просвјети, ученицима и наставницима школе пожелио је све најбоље у њиховом образовању и раду.

Високопреосвећени је подсјетио да је Свети Сава оснивач српског школства и да увијек треба да га памтимо и да се у свакој школи његово име помиње.

Господин Николај је рекао да очекује да сви који предају у школи, а који раде велики и одговоран посао, прво дјеци буду родитељи, па онда учитељи, како би она из школе изашла као добри и плементи људи.

Митрополит Николај је у уторак, 8. септембра, освештао и новоизграђену заграду Основне школе „Србија" на Палама, у присуству предсједника Србије Бориса Тадића, предсједника РС Рајка Кузмановића, премијера РС Милорада Додика и предсједника Народне скупштине РС Игора Радојичића.

Извор: Митрополија дабробосанска