Mитрополит Николај честитао католички Божић

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Николај упутио је честитке поводом наступајућег католичког Божића надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима у БиХ и верницима католичке вероисповјести у БиХ. Честитку митрополита Николаја преносимо у цјелости.

„Ваша узоритости,

Господ Богомладенац дошао је у времену када је био најпотребнији, јер је студен гријеха све више окивала свачије срце и душу, заустављала народни прогрес, ометала народно благостање. Изгледало је као да нема наде за весело и плодно прољеће, али се оно ипак очекивало. Пророковано је да ће прољеће доћи, а промјене наступити и код многобожачког свијета.

Христовим рођењем настаје прољеће Новозавјетне Цркве, Његовим Јеванђељем настаје нови живот, а ново Сунце - Господ Христос, грије сваку вјерујућу душу. Бијели плашт духовне хладноће нестаје загријаван благодаћу Божијом. Жуборе потоци јеванђелских врлина и све се, силом Божијом, креће према Њему.

Испуњени празничном радошћу, поздрављамо Вашу узоритост, Ваше свештенство, монаштво и богољубиву паству, древним поздравом:

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Срећан Божић и Богом благословена Нова 2009. година.

Благодат и изобилна милост Исуса Христа, рођеног у пећини и положеног у јасле, нека буде са свима".

Митрополит Николај упутио је божичну честитку и хрватским званичницима у БиХ, Републици Српској и Федерацији БиХ, папском нунцију у БиХ господину Алесандру Д` Ерику и представницима дипломатског кора у БиХ.

Извор: Митрополија дабробосанска