Митрополит Николај освештао темеље цркве у Закому

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Николај је у недељу, 10. августа, освештао темеље новог храма у селу Закомо, општина Рогатица, који ће бити посвећен светој великомученици Марини - Огњеној Марији.

Митрополит Николај је након освећења темеља служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење пет свештеника и једног ђакона Митрополије дабробосанске.

Митрополит Николај је у својој беседи великом броју окупљених верника из Закома и околних села и Рогатице, честитао остварење њихове дугогодишње жеље да изграде цркву, јер је иницијатива за подизање храма стара више од 30 година.

Земљиште од два и по дунумна за градњу храма даровао је Јован Паунић из Закома, а кум темеља, који је са око 10.000 КМ у потпуности финансирао њихову изградњу, био је Драган Шалић, такође родом из Закома.

Велики приложници храма су Драгомир и Илија Шалић који су приложили по 10.000 евра, Општина Рогатица са 8.000 КМ као и знатан број појединаца и предузећа.

Планирано је да изградња цркве траје две до три године, о чему ће бригу водити грађевински одбор са председником Драгомиром Шалићем и паросима рогатичким протојерејем Рајком Цвјетковићем и јерејем Гвозденом Арамбашићем.

Извор: Митрополија дабробосанска