Митрополит Николај служио у Озерковићима

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Николај је у недјељу, 14. јуна, у цркви Свете Тројице у Озерковићима, код Сокоца, служио Свету архијерејску литургију, уз саслужење монаштва и свештенства Митрополије дабробосанске. Након Свете Литургије, служен је Акатист Пресветој Богородици Јерусалимској, чијој су се чудотворној икони вјерници у храму Свете Тројице поклонили.

У пригодној бесједи владика Николај је нагласио да је ова икона, која стално борави у храму Свете Тројице, велики Божји благослов „не само за ову свету и Божију кућу, већ и за све вјернике, њихове домове и напредак у свему ономе што је добро и за шта се моле Богу".

Митрополит Николај је подсјетио вјернике да се сваке прве недјеље по Духовима у овом храму организује сабор.

"Одредили смо да овај дан буде дан када се састајемо и саборски радујемо овој светињи која је овдје процвјетала", рекао је господин Николај и изразио наду да ће народ често долазити у ову, како је рекао, школу побожности, радости и добра.

Митрополит дабробосански замолио је вјернике да у својим молитвама увијек имају пред собом велику светињу - икону Пресвете Богородице Јерусалимске и да у својим домовима читају Акатист Пресветој Богородици.

У храму Свете Тројице у Озерковићима, који се налази на тромеђи општина Пале, Рогатица и Соколац, сваке године се празнује икона Пресвете Богородице Јерусалимске.

У овом храму сваке године одржава се и сабор хаџија и прославља крсна слава поклоника Свете земље из Републике Српске и Србије.

Извор: Митрополија дабробосанска