Митрополит Николај упутио честитке поводом наступајућег католичког Ускрса

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Николај упутио је честитке поводом наступајућег католичког Ускрса надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима у БиХ, папском нунцију у БиХ Алесандру Д` Ерику, представницима дипломатског кора у БиХ, вјерницима католичке вјероисповјести у БиХ и надбискупу београдском Станиславу Хочевару.

Текст честитке митрополита Николаја кардиналу Пуљићу преносимо у цјелости.

„Ваша Узоритости,

Господ Исус Христос је својим Васкрсењем на најочигледнији начин показао људима да је Он истинити Син Божји који је у свијет дошао да спасе човјечанство. Показао је да је смисао и циљ постојања сваког људског бића бесмртност и живот вјечни, а не смрт која је до тада царовала над људским родом. Васкрсењем Христовим смрт - највећи непријатељ човјека - побијеђена је и људима је отворен пут у живот вјечни.

Васкрсење Христово „Празник над празницима" и „Славље над Слављима", најсрдачније честитамо Вашој Узоритости, Вашем свештенству, монаштву и богољубивој пастви, поздрављајући Вас древним и најрадоснијим поздравом хришћана:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Од Господа Васкрситеља желимо Вам обиље духовне радости, као и свако изобиље небеских и земаљских дарова, како би ове празничне дане прославили у пуноћи духовних и тјелесних снага, а Његова благодат и милост нека Вас прати у све дане живота Вашега.

Ваш у васкрслом Господу Исусу Христу топли молитвеник и искрени доброжелатељ

МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ