Митрополит Онуфрије уручио респиратор и заштитну опрему за кијевску болницу

Предстојатељ Украјинске Православне Цркве, митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије, примио је 30. марта 2020. неколико лекара Александрове клиничке болнице у Кијеву у својој резиденцији у Кијево-печерском манастиру Успења Пресвете Богородице.

Током састанка Митрополит је уручио респиратор и заштитну опрему за медицинско особље болнице, извештава Информативно-просветно одељење Украјинске Православне Цркве.

Сатанку су присуствовали директори неколико болничких одељења, као и Вадим Новински, украјински посланик и председник Међународног добротворног фонда, који је подарио Украјинској Цркви опрему за сузбијање вируса.

Ова донација је дошла  након само неколико дана када су Блажењејши митрополит и посланик Новински  поклонили вентилатор и 100 заштитних опрема дечјој болници уЧерновцима.

Др Олга Аналивна говорила је о стању у градским болницама, о сузбијању вируса корона, а у име свих медицинских радника заблагодарила је Његовом Блаженству на драгоценом дару.

Подсећамо да је  Његово Блаженство раније позвао све манастире УПЦ да се припреме за пријем првих пацијената са вирусом корона, ако је потребно, а своје венике позвао да се погрузе у кајање у овим тешким часовима епидемије.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)