Митрополит Порфирије код Министра науке и образовања

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански др Порфирије посјетио је 25. марта 2015. године у Министарству знаности, образовања и спорта ресорног министра проф. др Ведрана Морнара.

На почетку разговора, митрополит Порфирије је истакао да је ово његова прва посјета једном од министарстава Владе Републике Хрватске, иако се раније сусретао са појединим министрима. Потом је захвалио министру Морнару на пријему, али и на присуству приликом његовог устоличења на трон митрополита загребачко-љубљанског јула 2014. године. У својству предсједника Школског одбора Српске православне опште гимназије Кантакузина Катарина Бранковић, Митрополит је захвалио на подршци коју ова образовна институција има у надлежном министарству. Обзиром да се ове године навршава 10 година постојања Гимназије митрополит Порфирије је упознао министра Морнара са плановима везаним уз обиљежавање овог важног јубилеја.

Министар Морнар је истакао да је од својих сарадника упознат са успјешним радом Српске православне опште гимназије у Загребу и потврдио спремност Министарства за будућу подршку и сарадњу. Угодни разговор је била прилика да се Митрополит детаљније упозна са моделима мањинског образовања у Хрватској, њиховим предностима и изазовима.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска