Митрополит Порфирије посетио бискупа Андреја Главана

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански др Порфирије посетио је 28. марта 2016. године бискупа новомештанског монс. Андреја Главана, председника Бискупске конференције Словеније.

Митрополит Порфирије је честитао бискупу Андреју велики хришћански празник, празник над празницима, Васкрсење Господње, који су хришћани по западној пасхалији прославили 28. марта 2016. године, и изразио своју благодарност на гостопримству и издвојеном драгоценом времену. У веома пријатном разговору митрополит Порфирије и бискуп Главан су разменили искуства у мисионарској делатности Цркве и проблемима са којима се Црква суочава у савременом свету. Обојица су нагласили да је неопходно да постоји дијалог између хришћанских Цркава, како бисмо што боље и одговорније сведочили Васкрслог Христа људима у 21. веку.

На самом крају разговора Митрополит Порфирије и бискуп Главан су говорили о узајмној сарадњи и братским односима између Митрополије загребачко-љубљанске и Бискупије новомештанске, а све зарад бољег, квалитетнијег и одговорнијег служења Богу и човеку.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска