У нормалном друштву не може бити места за зверска дејства

Његово Блаженство митрополит Варшавски и целе Пољске Сава упутио је поглавару Руске Православне Цркве саучешће поводом терористичких напада у Волгограду.

«Терористичка дејства у Волгограду и другим местима Русије у којима су погинули и настрадали невини грађани изазивају у нама најозбиљнија осећања отпора и достојна су осуде. У нормалном, мирном друштву не може бити места за зверска дејства. Она завређују строгу осуду, а њихови починиоци – строгу казну,» - истиче се у посланици. У име пуноће Пољске Православне Цркве митрополит Сава је изразио саучешће свим настрадалима и њиховим ближњима.

Румунски Патријарх Данило је упутио саучешће поводом терористичких напада у Волгограду

Његово Блаженство Патријарх Румунски Данило упутио је поглавару Руске Православне Цркве саучешће поводом тероритичких актова у Волгограду, који су однели на десетине живота. У посланици се каже:

С великом хришћанском тугом смо примили вест о терористичким актовима у Волгограду који су однели животе преко тридесет људи и у којима су многи рањени. У име јерарха, клирика и верујућих мирјана Румунске Православне Цркве упућујемо своје саучешће породицама погинулих, које је однела изненадна смрт, и њиховим ближњима и молимо се Богу за упокојење душа преминулих.

Извор: православие.ру