Митрополит Викентије: Година ће бити срећна ако је будемо утемељили на идеалима које нам је дао Спаситељ

У ноћи између 31. децембра и 1. јануара у саборној цркви Успења Пресвете Богородице у Ташкенту свету Литургију је служио поглавар Средњеазијског митрополитског округа, Митрополит ташкентски и узбекистански Викентије, преноси служба за штампу Ташкентске и Узбекистанске епархије.

«Предстојећа година може бити срећна, благодатна и успешна само ако свој живот будемо утемељили на моралним идеалима које нам је дао Христос Спаситељ, - истакао је владика у својој беседи. – Зато смо док цео свет Нову годину која је наступила прославља раскошном трпезом, ми ову годину дочекали у молитви.»

Архипастир је рекао да је велика заблуда и безумље то што се многи људи надају да ће година бити успешна ако ову ноћ буду провели одајући се различитим страстима.

«Надамо се да ће овај мали квасац, мало стадо Христово, које се данас окупило у овом храму, својим молитвама и својим пожртвованим служењем Богу превладати оне грехове који се дешавају ове ноћи, а Господ ће нам, по Својој милости, даровати и успех, и срећу и Свој благослов за целу годину,» - истакао је митрополит Викентије.

Са руског Марина Тодић

Извор: Pravoslavie.ru