Сусрет Митрополита Илариона и потпредседника кубанске владе

 Митрополит волоколамски г. Иларион, директор Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије, сусрео се са вицепремијером кубанског Савета министара, г. Рикардом Кабрисасом.

Митрополит Иларион је топло дочекао свог госта,  и притом је поменуо традиционално висок ниво односа између Кубе и Московске Патријаршије.  "Народе Русије и Кубе везује старо и јако пријатељство", изјавио је Митрополит Иларион. Истовремено је истакао да је међу значајним догађајима у руско-кубанским односима било отварање цркве Богородице Казањске у Хавани 2008. године. Митрополит смоленско-калињградски Кирил (данас Његов Светост Патријарх московски и све Русије) осветио је овај храм октобра 2008. године. Данас је црква Богородице Казањске духовни и културни центар с обзиром да парохија организује разне догађаје који омогућавају Кубанцима да боље упознају Русију", рекао је Његово Високопреосвештенство.

Потпредседник Кабрисас је захвалио митрополиту Илариону на састанку и пренео је своје најискреније поздраве Његовој Светости Патријарху Кирилу. Такође је потпредседник кубанске владе изразио искрену жељу власти његове земље да развијају сарадњу са Руском Православном Црквом.

Извор: Московска Патријаршија