Митрополит волоколамски Иларион стигао у Србију

Данас је у тродневну посету Српској Православној Цркви и Републици Србији дошао Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски Г. Иларион (Алфејев), Председник Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије.

Високопреосвећени Митрополит посетиће Српску Патријаршију где ће са састати са Његовом Светошћу Патријархом српским Г. Иринејем и члановима Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Митрополит Иларион састаће се данас и са највишим званичницима Републике Србије и града Београда. Митрополит Иларион ће вечерас одржати предавање на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Уважени гост ће посетити и Спомен храм Светог Саве на Врачару и Подворје Руске Патријаршије у Београду. У Коларчевој народној задужбини Митрополит ће присуствовати београдској премијери његовог музичког дела Страдање по Матеју у извођењу Хора и Симфонијског оркестра Радио Телевизије Србије.

У току посете Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски Г. Иларион ће служити парастос на Руском Некропољу у Београду, као и Свету Архијерејску Литургију у манастиру Раковици са парастосом блаженопочившем Патријарху српском Павлу.