Митрополиту Амфилохију уручен почасни докторат Института Светог Сергија у Паризу

На свечаној сједници Института православне теологије Светог Сергеја у Паризу јуче је додијељен почасни докторат „honoris causa“ Митрополиту црногорско-приморском Г. др Амфилохију.

Свечаности су, поред Архиепископа Гаврила Команског, присуствовали и Амбасадори Црне Горе и Републике Србије у Француској Ирена Радовић и Душан Батаковић. Митрополит Амфилохије је одржао предавање: „Црква – источник идентитета човека и свијета – Свијет је створен да постане Црква“.

Институт Св. Сергија је једна од најцјењених високих школа у данашњој Православној Цркви, а Митрополит Амфилохије 70-их година прошлог вијека једно вријеме и био професор на том Институту.

После свечаности Митрополит је стрпљиво потписивао многобројним присутнима његову књигу „Тајна Свете Тројице по Светом Григорију Палами“ која је преведена на француски језик.

Митрополит Амфилохије ће вечерас, пригодом промоције француског издања своје докторске дисертације о Светом Григорију Палами, одржати предавање „Пут богопознања по Светом Григорију Палами“.

Предавање ће се одржати у књижевној кући издавача CERF и на промоцији ће, осим аутора, говорити свештеници Николас-Жан Сед, директор издавачке куће CERF и Живко Панев, директор едиције Православље, као и преводилац књиге професор Иван Кениг.

Извор: Митрополија црногорско-приморска