Молебан у Беранама

Молебан у Беранама
Молебан у Беранама
Молебан у Беранама
Молебан у Беранама

Житељи Берана и околних места, предвођени свештенством и монаштвом, у недељу, 1. марта 2020. године, у крсном ходу су прошли од Саборног храма Светог Симеона Мироточивог у центру Берана до манастира Ђурђевих Ступова.

Свештеном ходу се придружио неколико мањих литија, које су у Беране пристигле из више праваца, творећи на тај начин реку богочежњивих људи који се већ више од месеца на миран и достојанствен начин супростављају тзв. Закону о слободи вере и пружају подршку својој Мајци Цркви.

Након одслуженог молебна за спас светиња, сабране је извођењем химне Онамо, ‘намо поздравио протођакон Владимир Руменић из Београда.

-Када је Скупштина Црне Горе застранила и донијела дискриминаторски, антиуставни, антицивилизацијски закон којим се, заправо, наругала нашој светој вјери и изразила намјеру да отме светиње, да их скрнави, да са њима тргује, нијесмо имали другог решења него да сазовемо ову велику свенародну скупштину, која ће исказати вољу народа, а глас народа је глас Божји, рекао је владика Јоаникије.

Деветогодишња Јана Марсенић из Мурине најмлађи је крстоноша на литији Горњих Васојевића и Горњег Полимља до Берана.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка