Молитва за мир и јединство у у Букурешту

Молитва за мир и јединство у у Букурешту
Молитва за мир и јединство у у Букурешту
Молитва за мир и јединство у у Букурешту
Молитва за мир и јединство у у Букурешту

Хиљаде верника окупило се у четвртак увече, 5. новембра 2015, у патријаршијској Саборној цркви у  Букурешту, заједно са Његовим Блаженством Патријархом румунским Данилом, да се помоле за мир и јединство, и ходатаје за оне који сусе упокојили уГосподу и залечење оних у болницама, после трагичне несреће која се догодила прошле недеље у Букурешту.

С почетком у 18.30, Патријарх румунски Данило, заједно са Његовим Преосвештенством Михаилом, Епископом аустралијско-новозеландским РПЦ, и Његовим Преосвештенством Тимотејом, викарним Епископом за Архиепископију букурештанску, на сабрању свештеника и ђакона, служио   је  Акатист Спаситељу Исусу Христу и Молебан Пресветој Богородици.

У свом обраћању румунски Патријарх је позвао на мир и јединство у земљи и у Цркви: „Нама су потребни мир и јединство. Нама је потребан мир у Цркви, нама треба мир у друштву, али истое заједништво и јединство, тако да можемо чинити добро једни другима, не једни против других. Стога, током ових дана Црква жели да буде слуга, чинилац мира у друштву, као што је предвиђено у нашем законодавству, али посебно како наш Спаситељ Исус Христос тражи да то она буде.“

Током ових дана жалости, али и друштвених проблема, Румунска Патријаршија позива чеда Цркве да се моле за мир и јединство, јер молитва је извор просвећења и мудрости, духовне и моралне обнове у животу Цркве, али и у животу нашег друштва.

Извор: Румунска Патријаршија (превод Информативне службе)