Молитвена сабрања у Епархији врањској

Молитвена сабрања у Епархији врањској
Молитвена сабрања у Епархији врањској
Молитвена сабрања у Епархији врањској
Молитвена сабрања у Епархији врањској

У другу Недељу Великог поста, 16. марта 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије служио је свету Литургију у цркви Светог великомученика Димитрија у Прешеву уз саслужење свештенства Епархије врањске и благочестивог народа из Прешева. Светој Литургији, присуствовали су и ученици веронауке из основне и средње школе из Прешева.

У сали Црквене општине Прешево, епископ Пахомије одржао је састанак са члановима Црквеноопштинског управног одбора Црквене општине Прешеву, на коме је било речи о текућим проблемима и активностима на подручју ове Црквене општине, као и о будућим плановима у вези са одржавањем и обновом светиња на подручју општине Прешево.

У повратку из Прешева, епископ Пахомије посетио је и Црквену општину Бујановац и обишао цркву Светих апостола Петра и Павла у Бујановцу, у чијој порти је у току изградња народне трпезарије.

Поводом десете годишњице од мартовског погрома на Косову и Метохији, 17. марта 2014. године, у Саборном храму Свете Тројице у Врању служен парастос свим невино побијеним Србима. Парастос су служили Преосвећени архијереји врањски г. Пахомије и стобијски г. Давид, уз саслужење пароха врањских.

По завршету парастоса, присутнима се бираним речима обратио Епископ стобијски г. Давид и подсетио присутне на страдање Срба и свега што је српско на Косову и Метохији.

Извор: Епархија врањска