Молитвена сабрања у Обреновцу

Молитвена сабрања у Обреновцу
Молитвена сабрања у Обреновцу
Молитвена сабрања у Обреновцу
Молитвена сабрања у Обреновцу

Неколико година уназад, велики хришћански празник Цвети и храм Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу дан су и место где се сабирају заљубљеници у вожњу моторцикала. Ове године, возачи моторцикала сабрали су се у и око храма, где су најпре учествовали у молитви, а потом уз благослов свештенства, помазани освећеним уљем и даривани душекорисним књигама.

Диван хришћански празник, Лазареву суботу – Врбицу, прослављн је ове године веома свечано. После вечерњег богослужења, велики број Обреновчана са децом је учествовао у молитвеном опходу око храма,а малишани су насмејаних лица, са звончићима око врата, раздрагано махали врбовим гранчицама, као некада јерусалимска деца Господу.

Геронтолошки центар у Обреновцу окупља велики број старих и немоћних особа. О њима, њиховом духовном животу и духовним потребама се задњих година редовно брине обреновачко свештенство, на челу са оцем Немањом Павловићем, на чијој се парохији налази овај Центар. У капели при овом центру, 4. априла 2015. године, отац Немања уз саслужење оца Петка Влаховића служио је свету Литургију а потом и причестио кориснике установе.

Извор: http://crkvauobrenovcu.rs